Sechuan Kyckling Kung Pao
Portioner
4personer
Tillagningstid
30min
Portioner
4personer
Tillagningstid
30min
Ingredienser
Marinad
Instruktioner
  1. Skala och hacka vitlöken. Hacka salladslöken i bitar. Skala och hacka moroten i bitar. Skala och hacka broccolistammen i bitar, buketterna kan du spara och använda till någon annan rätt. Hacka jordnötterna. Dela kycklingköttet i bitar. Mortla pepparkornen.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl och ställ åt sidan.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan.
  4. Hetta upp en wok på högsta värmen tills den ryker. Häll i oljan och tillsätt vitlök, ingefära, sichuanpeppar och chiliflakes. Vänd direkt ner kycklingen och stek till den är precis genomstekt.
  5. Häll över den stekta kycklingen i en skål och fräs sedan broccoli, morot och salladslök i 1 minut på hög värme.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll på såsen. Tillsätt jordnötter och rör om så allt täcks av såsen.
  7. Servera genast med nykokt jasminris.