Kyckling i jordnötssås

Den här kycklingwoken har hämtat inspiration från Thailand. Jordnötssåsen får sting av chili och lite sötma från brun farin. Kycklingen kan bytas mot fläskkött eller räkor. Skaldjur bör inte tillagas för länge då de lätt blir gummiaktiga och tråkiga.

Kycklingwok med jordnötssås
Jordnötssåsen går alldeles utmärkt att använda på kycklingspett också,
Kycklingwok med jordnötssås
Jordnötssåsen går alldeles utmärkt att använda på kycklingspett också,
Portioner Tillagningstid
4portioner 30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Finhacka jordnötterna i en mixer. Man kan hacka med kniv också, men det tar längre tid och blir inte nödvändigtvis lika bra. (Låt dem inte bli malda!)
  2. Skala och finhacka löken och pressa vitlöken och fräs i oljan några minuter. Tillsätt sedan curry. Låt curryn fräsa med någon minut för att sprida smak.
  3. Häll i kokosmjölk, sambal oelek, ingefära, soja och farin. Sjud i cirka 5 minuter. Tillsätt jordnötterna och låt dem bli genomvarma.
  4. Strimla kycklingen och fräs kycklingstrimlorna i lite olja. Tillsätt wokgrönsakerna och låt dem fräsa med en stund.
  5. Tillsätt jordnötssåsen och låt alltihop få ett uppkok. Tillsätt ev mer kokosmjölk om såsen blir för tjock. Smaka av med salt, chilipeppar och servera till ett väldoftande ris.
  6. Garnera ev med lite hackade jordnötter.
Receptanteckningar

Energifördelning (en portion):
Fett: 41 gram
Protein: 38 gram
Kolhydrater: 23 gram

Kcalorier: 630 / portion


Andra spännande recept: