Stroganoff kan man göra på många sätt, här har vi använt kycklingbröst i strimlor och smaksatt som en vanlig stroganoff. Lite citronsaft ger såsen ett litet extra sting och en rejäl näve gröna ärtor i såsen garanterar att även de mer motsträviga får i sig någon form av grönsak till middagen. Vill du inte ha ärtorna i såsen kan du med fördel koka upp vatten och hälla över de frysta ärtorna så tinar de fort, och blir alldeles lagom krispiga och goda lagom till serveringen.

En god stroganoff är en av livets glädjeämnen!

Kyckling Stroganoff

Måltid: Huvudrätt
Kök: Ryssland
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 kg kycklingbröst strimlat
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 dl gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk citron saften
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla kycklingen och hacka löken.
  • Värm upp en stekpanna med en klick margarin eller smör på medelhög värme.
  • Stek kycklingstrimlorna ett par minuter. Lägg i lök och låt det stekas tillsammans.
  • Krydda med fond, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på vattnet. Sänk eventuellt värmen en aning och låt puttra i cirka 20 minuter.
  • Tillsätt crème fraiche och låt puttra någon minut till.
  • Smaka av med en liten skvätt citronsaft och eventuellt med salt och svartpeppar.