Curry är en kryddblandning vars ursprung kan härledas till Indien. Å andra sidan är ananasen hemmahörande i Brasilien och Bolivia. Å tredje sidan finns det uppgifter om att mänskligheten gjort pajliknande skapelser ända sedan de gamla egypternas tid, i farao Ramses II återfinns väggmålningar av pajer och han härskade en si så där 1 300 år BC. Sumererna skrev ner ett recept på kycklingpaj redan 2 000 år BC. Å fjärde sidan kokade jag ihop det här receptet av sådant jag fick tag i när jag rumsterade om i köket en kväll. Sällan har fushion känts mer rätt faktiskt.

Kycklingcurrypaj med ananas
En försvinnande god paj, storleken till trots räcker den bara till två.
Kycklingcurrypaj med ananas
En försvinnande god paj, storleken till trots räcker den bara till två.
Portioner Tillagningstid
2portioner 45min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda rumsvarmt smör och vetemjöl till en smulig blandning. Blanda ner vattnet och blanda tills du fått en lite kladdig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24cm i diameter. Förgrädda skalet i 10 minuter. Låt svalna medan du gör fyllningen.
  3. Dela kycklingbrösten i bitar, inte allt för stora för då får pajen problem att hänga ihop. Grovhacka löken. Skär ananasen i ganska små bitar.
  4. Fräs lök, ananas och kyckling i en liten klick smör. Krydda kycklingen med en del av curryn, spara ungefär 1 msk till äggstanningen. Dra av från värmen.
  5. Vispa ägg och grädde, blanda ner curry så att äggstanningen får färg. Extra salt och peppar tillsätts nu.
  6. Häll i kycklingfräset och paprikan i skalet. Häll över äggstanningen.
  7. Grädda i cirka 20 minuter mitt i ugnen. Vakta pajen på slutet, den blir färdig fort.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.