Munsbitsstora bitar kyckling i friterad panering uppfanns 1950 av en professor som en opatenterad del av hans akademiska arbete, men det var inte förrän 1979 som McDonalds tog fram sitt numera världsberömda recept. Till skillnad från snabbmatsrestaurangerna, som använder en sorts köttpasta, så använder vi helt kycklingbröst i lagom stora bitar. Bitarna doppas i ägg och vänds i panko innan de läggs i het panna med mycket olja. Ha en hand för det blöta och en för det torra så slipper du panerade fingrar. Om du inte gillar parmesan kan du prova dill, chiliflakes eller basilika i paneringen.

Servera nystekta, de är godast då.
Kycklingnuggets
Servera nystekta, de är godast då.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Ta fram kycklingfiléerna. Om de är frysta, låt dom tina upp en aning så att du kan skära dem i bitar. De måste inte vara helt upptinade innan du börjar.
  2. Skär kycklingen i flera bitar i munsbitsstora bitar. Dom kryper en aning under stekningen.
  3. Vispa upp ägget med en gaffel och kläm ner ungefär hälften av saften i en citron. Vispa ordentligt.
  4. Blanda panko och riven parmesan i en djup tallrik eller en vid skål.
  5. Hetta upp en stekpanna med rikligt med rapsolja.
  6. Vänd kycklingbitarna, först i äggvispet och därefter i pankoblandningen. Lägg ner dem i oljan och stek runt om tills de är genomstekta.
  7. Använd en hålslev för att ta upp dem ur oljan, så att oljan stannar i pannan. Servera nylagade med ris, pasta, pommes eller i pitabröd.