Ingefära, chili, vitlök och kokosmjölk ger den här pastasåsen ett drag av Thailand, det enda jag naturligtvis glömde på köksbänken var den färska koriandern som ju är given på en rätt av det här slaget. Klipp över några kvistar precis före servering bara så blir det perfekt. Använd kycklinglårkött för mesta smak, lårköttet är oftast saftigare och mer smakrikt än bröstköttet. Spara stammen på broccolin till din egen hemgjorda Kung Pao.

Italien möter Thailand i ljuv harmoni.

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 5 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 700 g kyckling lårfilé
  • 2 buketter Broccoli
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 4 pkt kokosmjölk à 250ml
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 msk ingefära riven, färsk
  • 0,5 tsk chili hackad
  • 2 msk fond Asiatisk
  • salt och svartpeppar
  • färsk koriander
  • Maizena ljus redning

Instruktioner

  • Dela broccolin i buketter och skölj av dem. Hacka chilin. Riv ingefäran. Skölj och skiva champinjonerna. Strimla kycklingköttet.
  • Hetta upp oljan och fräs kycklingköttet till det är nästintill klart. Lägg i svampen och fräs en stund till.
  • Lägg i broccolin och låt fräsa ytterligare någon minut innan du tillsätter kokosmjölken och kryddorna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Koka pastan medan pastasåsen sjuder så att broccolin ska mjukna.
  • Red av pastasåsen med lite Maizena före servering och klipp över koriander över de färdiga portionerna.