Lammfärs är lite fetare än den vanliga köttfärsen, vilket ger ett saftigare slutresultat. Spett, frikadeller, färsbiffar eller paj, lammfärsen går bra till det mesta! Vitlök, tomat, rosmarin och fetaost är bra smakkompisar till lamm vilket jag tagit fasta på i det här receptet.

Lammfrikadeller i tomatsås
Lammfärs passar väldigt bra med tomat, rosmarin och vitlök.
Lammfrikadeller i tomatsås
Lammfärs passar väldigt bra med tomat, rosmarin och vitlök.
Portioner Tillagningstid
3port 30min
Portioner
3port
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Tomatsås
    1. Riv 2 klyftor vitlök och 1 gul lök på ett rivjärn och stek i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt det sjuda tills det är hälften kvar ungefär.
    2. Häll över tomaterna och fond. Lägg i rosmarinkvistarna. Låt sjuda under tiden du förbereder frikadellerna. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
    Frikadeller
    1. Blanda ihop färs, ägg, 1 riven gul lök, 2 klyftor krossad vitlök, ajvar och färska örter typ basilika, oregano, timjan och smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg i frikadellerna i tomatsåsen. Efter fem minuter vänder du på frikadellerna och låter de koka ytterligare fem minuter.
    3. Servera med pasta och fetaost.