Lax är en sådan där sak jag tar till när jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Det är lätt att göra något gott med det, det går oftast ganska snabbt och det är nyttigt. Att parmesan och räkor passar bra ihop är kanske ingen nyhet, men att de två ovanpå lax blir en smarrig sås är kanske inte lika uppenbart. Jag föredrar Oatlys crème fraiche-variant, det är både godare och nyttigare men man kan förstås använda matlagningsyoghurt eller vanlig crème fraiche om man önskar det. Skaldjursfond är inte nödvändigt i den här såsen, om man inte har otur och köpt räkor som inte smakar så mycket. Den kan man smaka av innan man skickar in kalaset i ugnen.

Lax i räksås
Portionsbitar lax i räksås.
Lax i räksås
Portionsbitar lax i räksås.
Portioner Tillagningstid
2portioner 30minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsfast form och lägg i laxbitarna.
  2. Blanda nästan all den rivna parmesanen, räkor och crème fraiche. Bred blandningen över laxbitarna och strö över den sista osten.
  3. Ställ in mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Strö över lite färsk klippt persilja strax före servering.