Lax, kräftor och västerbottenost fungerar alldeles utmärkt ihop har jag upptäckt. Antagligen skulle kräftstjärtarna kunna bytas ut mot räkor om man vill det, eller något annat skaldjur. Osten däremot är svår att byta, det måste vara något med mycket smak eftersom det i stort sett inte ska vara några andra kryddor eller smaker än de tre: skaldjur, lax och ost. Laxbåtarna, jag kallar dem så eftersom de ser ut som små båtar och är gjorda av lax. De går antagligen att fylla med betydligt fler saker.

Laxbåt
Laxbåt
Portioner Tillagningstid
4portioner 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär portionsbitar av laxsidan och gör ett djupt snitt i varje portionsbit, så att det ser ut som små båtar. Placera i smorda formar.
  3. Fyll fickorna med kräftstjärtar och stapla ost ovanpå.
  4. Gratinera mitt i ugnen tills laxen är klar och osten smält, det tar ungefär 20 minuter.
  5. Krydda med lite torkad dragon strax före servering.