När man köper en laxsida och trimmar till de bitar man behöver händer det att det blir laxbitar över, ätbar lax som inte går att använda till andra recept för att de är för små bitar eller för liten mängd. Frys in dem, när du har tillräckligt mycket kan du mala egen laxfärs och göra mycket bättre laxfärsbiffar eller laxbullar än de där man köper i konserv.

Laxfärsbiffarna passar bäst till färskpotatis med dill och en kall sås.

Laxfärsbiffar

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 biffar
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1,8 kg lax
  • 3 st ägg
  • 1 kruka dill
  • 2 dl ströbröd
  • 1,5 msk hummerfond
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  • Mal laxbitarna med grövsta hålskivan. Klipp ner dillen i färsen. Blanda ner ägg, ströbröd och fond, och eventuellt en nypa salt och svartpeppar.
  • Forma färsen till handflatestora biffar och stek på mediumvärme, några minuter per sida. Peta med ett finger på biffarna. När de känns lite stumma i konsistensen, och inte så mjuka och lösa, är de klara.
  • Servera till nykokt färskpotatis med dill och en kall sås.