Laxpasta med spenat

Den här maträtten är väldigt enkel att göra, och både laxen och spenaten är fulla av nyttigheter. Lägg i en burk avrunna räk- eller kräftstjärtar precis före servering om du vill göra rätten ännu lite festligare. Prova också att byta den vanliga vita pastan mot exempelvis Risentas bönpasta med högre proteinhalt och färre kolhydrater.

Den här snabblagade pastarätten går att variera och experimentera ganska mycket med, och det är svårt att misslyckas med den.

Laxpasta med spenat

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 20 minuter
Kalorier: 796kcal
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g lax
  • 450 g spenat fryst
  • 5 dl grädde matlagningsgrädde
  • 5 dl hårdost
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g pasta

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna.
  • Häll upp grädden i en kastrull och riv ned vitlöken. Svartpeppra lite, gärna nymalen sådan. Krama ur den hackade spenaten, annars kommer den att göra såsen tunn och sliskig. Lägg i den.
  • Skär laxfiléerna i småbitar, dessa skall koka sönder i kastrullen, så de behöver inte vara fina. Ös ned osten och låt koka upp.
  • Smaka av med salt eller peppar.

Nutrition

Kalorier: 796kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 63g | Fat: 41g | Mättat fett: 22g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 13g | Kolesterol: 154mg | Natrium: 1494mg | Kalium: 1436mg | Fiber: 4g | Socker: 1g | Vitamin A: 11650IU | Vitamin C: 48.7mg | Kalcium: 1060mg | Järn: 5mg
Rulla till toppen