Enkelt, vackert och gott. Perfekt om man vill servera något läckert till många personer på en gång men inte har varken tid eller ork att trassla till det för sig. Servera till dillkryddat potatismos, kokta grönsaker och en kall yoghurtsås.

Laxsida i ugn
Lika gott som det är vackert.
Laxsida i ugn
Lika gott som det är vackert.
Portioner Tillagningstid
4-5portioner 40min
Portioner
4-5portioner
Tillagningstid
40min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg laxsidan på plåten. Krydda med salt, svartpeppar och citronpeppar. Kläm över saften från en halv citron.
  3. Stek laxen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, tills fisken är helt genomstekt och köttet fått en ljusrosa färg. Tiden hänger på fisken, en plattare laxsida behöver kortare tid, kanske bara 20 minuter, medan en riktigt tjock och fin sida kan behöva mer tid. Använd ditt goda omdöme.
  4. Flytta över fisken till ett stort uppläggningsfat täckt med senapskål och garnera med nyskivad, färsk citron.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.