Limesocker är både sött och syrligt på samma gång. Ge sockret en liten extra twist med rivet skal från lime. Jordgubbarna kommer att smaka ännu godare om du doppar dem i smaksatt socker. Det går bra att använda citron eller apelsin också, räkna med att behöva ungefär samma mängd skal per deciliter socker.

Sött och syrligt på samma gång, en delikatess till jordgubbarna eller blåbären!

Limesocker

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 5 minuter
Kalorier: 476kcal
Portioner 2 dl
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st lime skalet
  • 250 g socker

Instruktioner

  • Tvätta och borsta limefrukterna. Riv skalet, var noga så du inte får med det vita under som är väldigt beskt.
  • Blanda skal och socker. Tänk på att skalet innehåller fukt, sockret kan komma att klumpa sig så förvara det i en skål du kan röra om ordentligt i. Klumparna försvinner om du är lite våldsam med en sked, eller stavmixer för den som föredrar det.
  • Använd limesockret till färsk frukt eller som topping på efterrätter.

Nutrition

Kalorier: 476kcal | Carbohydrates: 125g | Socker: 125g