Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och lite söt och väldigt god. Den passar utmärkt till så väl pannbiff som stekt fläsk, tänk på att göra generösa portioner av såsen. Det går åt!

 

Löksås
I min gamla kokbok kallas den här såsen även för bondsås.
Löksås
I min gamla kokbok kallas den här såsen även för bondsås.
Portioner Tillagningstid
4portioner 20min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och hacka löken, Fräs den mjuk i fettet i en kastrull.
  2. Strö över mjölet. Tillsätt mjölken och rör om ordentligt. Låt koka upp.
  3. Låt såsen sjuda 3-5 minuter tills den fått den konsistens du önskar.
  4. Smaka av med lite salt, peppar och en liten skvätt soja för färgens skull.