Päron och ädelost är en trevlig kombination, sött päron och salt ost fungerar i många sammanhang fast kanske vanligtvis ovanpå ett kex. Som ingrediens i matlagningen däremot är inte päronet väldigt vanligt i Sverige. Jag valde skalade klyftor av ett trevligt, lite mjukt anjoupäron eftersom jag helst inte vill hitta något hårt inrullat lövbiffen, och när jag brynt rullarna runt om fick de sjuda långsamt under lock för att bli helt klara. På det viset behåller man alla goda smaker i stekpannan, och skyn blir basen till en alldeles fantastisk sås.

Lövbiffrullader med päron och ädelost
Päron och ädelost är gott ihop, i synnerhet om man rullar in dem i lövbiff.
Lövbiffrullader med päron och ädelost
Päron och ädelost är gott ihop, i synnerhet om man rullar in dem i lövbiff.
Portioner Tillagningstid
2port 45min
Portioner
2port
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Lägg ut köttskivorna på skärbrädan, de ska helst vara rumstempererade. Salta och peppra.
  2. Bred på senap på skivorna och smula därefter ungefär halva ädelosten på skivorna, den andra hälften av osten använder du i såsen senare.
  3. Lägg en päronklyfta i varje rulle och rulla ihop. Fäst ihop med tandpetare.
  4. Bryn köttet i smöret på alla sidor. Späd med vattnet och koka klart, under lock. Det tar cirka 30 minuter.
Receptanteckningar

Använd skyn för att göra en ädelostsås.