Jag måste erkänna att det känns aningen fuskigt att använda konserver med färdig makrill i tomatsås, men det kompenseras av att du får en smakrik omelett med oerhört mycket nyttigheter utan att trassla. Den passar riktigt bra som efter träningen-mat eftersom den innehåller stora mängder protein, och om du passar på att duscha medan omeletten steks under lock på svag värme, då är du i princip redo att äta direkt när du kommer ut från duschen.

Makrillomelett
En smakrik omelett med makrill i tomat och två sorters lök.
Makrillomelett
En smakrik omelett med makrill i tomat och två sorters lök.
Portioner Tillagningstid
4portioner 35minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
35minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Om du använder färsk spenat, smält lite smör i stekpannan och förväll spenaten hastigt vilket både reducerar den i storlek och ger den en mer framträdande smak. Om du däremot använder fryst spenat, lägg spenaten i en skål och häll på kokande vatten så att den tinar. Låt därefter spenaten rinna av i ett durkslag. Du kan eventuellt behöva pressa ut överflödigt vatten.
  2. Hacka och stek salladslök och rödlök tills den blir mjuk men inte så mycket att den får färg. Placera löken på en tallrik så att den hinner svalna medan vi förbereder äggen.
  3. Öppna burkarna med makrill i tomatsås och placera innehållet på en tallrik. Använd en gaffel för att finfördela fisken så att du slipper stora filébitar. Hur mycket du finfördelar fisken är upp till tycke och smak.
  4. Knäck äggen i en bunke och blanda ner makrill, stekt lök, spenat och Oatly Imat. Blanda ner svartpeppar och salt efter tycke och smak. Vispa försiktigt eller rör om med en gaffel tills allting har blandats.
  5. Häll ner blandningen i stekpannan och stek på låg värme under lock. Du behöver inte vända omeletten, när överdelen har stelnat är den färdiga att äta.
  6. Lägg upp på tallrik och dekorera gärna med något gott och vackert. På bilden är det finklippta rödlöksblad.