Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med avsmak från skoltiden. Till viss del kan det kanske bero på att det är fisk, och barn har en tendens att ogilla fisk av någon anledning men lika ofta beror det antagligen på storköksmatlagningens alla fel och brister. Åtminstone är det inte en så här smakfull och god anrättning jag minns från skoltiden, hade det varit ens i närheten av så här gott hade jag inte försökt överleva på knäckebröd i gymnasiet.

När yngsta dottern lagar fisk blir det gott.

Mandeltorsk

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 st torskrygg
  • 50 g smör
  • 1 dl panko
  • 50 g mandelspån
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 2 krm salt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl persilja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg torskryggarna intill varandra i en smord ugnsfast form.
  • Smält smöret. Blanda det panko, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja. Bred blandningen över fisken.
  • Sätt in formen i mitten av ugnen. Gratinera i ca 25 min. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.