Mangogräddglass

Detta är en snabb och smidig fuskglass som är lätt och snabb att göra. Den är äggfri för den som inte tål det, jag har ännu inte lyckats få den laktosfri och god däremot. Det kan bli lättare sagt än gjort, har ni tips på hur man gör får ni gärna maila mig om det.

En mycket god och krämig gräddglass utan ägg.

Mangogräddglass

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 1 L
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 450 g mango fryst

Instruktioner

  • Vispa grädden lite fastare än lättvispat. Häll i den kondenserade mjölken, fortsätt vispa. Detta moment görs bäst i matberedare som vispar i jämn och stadig takt med ballongvispen, men är du fena på att vispa för hand är det bara att köra!
  • Lägg den frusna mangon i matberedaren och mixa till "mangogrus", frukten är frusen en stund efter att du mixat den men tinar jättefort så vänd ner den mixade frukten i gräddblandningen så snart du kan.
  • Skeda upp 6 dl, eller så mycket som just din glassmaskin klarar, och frys in. Eller häll upp i brödformar och frys in i frysen, den behöver stå minst 5 timmar för att bli lagom fast och fin.
  • Servera som efterrätt, antingen med krossad choklad, färsk frukt eller på våfflor.
Rulla till toppen