Mangopanna cotta med rårörda fläderlingon

En pannacotta till efterrätt är den perfekta pricken över i:et. Det behöver inte vara jättestora portioner, särskilt inte efter en hel meny, för att vara tillfredsställande. Om du däremot ska servera pannacottan till fika eller liknande kan portionerna upplevas som lite små, men naggande goda.

Lingonen ska inte smaka fläder, man ska bara precis ana att smaken finns där.

Mangopannacotta med rårörda fläderlingon

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 st mango
  • 0,5 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 3 st gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 2 dl lingon färska
  • 1 msk fläderkoncentrat
  • råsocker så mycket du tycker behövs för att balansen mellan surt och sött ska bli trevlig

Instruktioner

  • Skala och dela mangon i grova bitar. Dela vaniljstången.
  • Lägg gelatinbladen i blöt.
  • Koka upp grädde, mangobitar, socker och vaniljstång.
  • Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna ner i grädden igen. Mixa resten slätt.
  • Värm på låg värme på spisen. Lägg ner gelatinbladen. Rör om tills de löst upp sig innan du häller upp grädden i formar eller glas.
  • Ställ in i kylen i tills den stelnat, det tar minst en timme. Gör undertiden klart lingonen genom att sockra dem och blanda ner fläderkoncentratet. Ställ lingonen kallt tills det är dags att dekorera.
  • När pannacottan stelnat kan du dekorera med lingonen, myntablad och grovt riven choklad.
Rulla till toppen