Överraska med en söt och fruktig Raita som komplement till grillat kött eller kyckling. Den indiska raitan går att göra på många sätt, yoghurt, mynta och gurka är basingredienser. Därefter kan man smaksätta sin raita med rostade, mortlade kryddor, hackade grönsaker eller frukt. Den här raitan blir godast om man förbereder den tidigt så den får stå kallt en stund, gärna uppemot en timma innan man serverar den. Då hinner smakerna tränga in ordentligt i yoghurten och blandas ordentligt. Var varsam med myntabladen, de är betydligt mer potenta än de ser ut för. Tar man för många smakar allt bara parfymerat.

Mangoraita
Söt mango och fräsch yoghurt är överraskande gott ihop.
Mangoraita
Söt mango och fräsch yoghurt är överraskande gott ihop.
Portioner Tillagningstid
2-3portioner 15min
Portioner
2-3portioner
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och tärna mangon. Skala och tärna gurkan. Skär myntabladen i små, fina bitar.
  2. Blanda yoghurt, mynta, gurka, spiskummin och mango. Förvara kallt tills det är dags att servera.