Mathavre är enkelt att göra, och både spenat och havre är dessutom väldigt nyttigt vilket naturligtvis inte är tråkigt det heller. Om man väljer att röra ner ost precis före servering blir det en havreotto, jag skulle i så fall välja en vällagrad parmesan eller en likaledes vällagrad herrgård för att få den rätta krämigheten. Till den här mängden havre behövs knappt 2dl riven ost.

Havre och spenat i ljuv kombination.
Mathavre med spenat
Havre och spenat i ljuv kombination.
Portioner Tillagningstid
3port 30min
Portioner
3port
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Lägg i den frysta spenaten i vattnet och koka upp. Koka tills spenaten är helt tinad.
  2. Lägg i havre, buljong, salt och peppar. Låt sjuda tills vattnet kokat bort helt. Se upp så det inte bränns.