Den här omeletten har en ganska bred blandning av smaker, från den smakrika parmesanen och prosciutton, till den betydligt mildare fetaosten och de söta tomaterna. Trots detta gifter sig smakerna på ett synnerligen trevligt sätt och resulterar i en väldigt mild och len omelett.

Medelhavsomelett
I den här omeletten möts italienska smaker av fetaost, parmesan, basilika och lufttorkad skinka.
Medelhavsomelett
I den här omeletten möts italienska smaker av fetaost, parmesan, basilika och lufttorkad skinka.
Portioner Tillagningstid
2personer 30minuter
Portioner
2personer
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: personer
Ingredienser
Portioner: personer
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Knäck äggen i en skål. Vispa till en jämn smet. Smula ner fetaosten i äggen, och låt det gärna vara ganska stora bitar.
  2. Skär körsbärstomaterna i ganska små bitar, och blanda ner 100 gram i äggsmeten.
  3. Skär prosciutto i ganska stora bitar.
  4. Häll ner äggsmeten i en stekpanna, och fördela bitarna av prosciutto jämnt över ytan. Stek på svag värme under lock.
  5. När omeletten börjar stelna, strö över finhackad basilika (mängd efter tycke och smak), resten av de hackade tomaterna, och riv parmen grovt över allting.
  6. Fortsätt att steka på svag värme under lock tills omelettens yta är fast.