Frukt är gott i mat, om man vet hur man ska kombinera. Sött kontrasterar fint mot rätt sälta, färgerna blir fantastiska och det är fullt med nyttigheter. Receptet kommer från en av våra stora livsmedelskedjor, med väldigt liten modifikation. Jag har uteslutit frön, eftersom jag inte tycker de är särskilt goda. Gillar man frön och nötter är det en god idé att lägga till dem sist i salladen, 6-8 matskedar ungefär.

Fräsch och lätt sallad som perfekt komplement till det grillade i sommar.
Melonsallad med fetaost
Fräsch och lätt sallad som perfekt komplement till det grillade i sommar.
Portioner Tillagningstid
8portioner 20minuter
Portioner
8portioner
Tillagningstid
20minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj och salladen. Skölj bönorna. Hacka löken.
  2. Pressa lime i en stor skål. Blanda ner honung och olja till en enkel dressing. Smaka eventuellt av med lite salt och svartpeppar.
  3. Blanda ner den hackade löken i dressingen. Rör ner bönor, melon och sallad.
  4. Smula över fetaosten, blanda salladen och servera.