Inte alla efterrätter är konstverk, vissa ser faktiskt ut som veritabla trafikolyckor på tallriken och microbananen är en sådan. Varmt möter kallt, bittert möter sött. Det är en kladdig röra som är svår att inte tycka om. Den är inte vacker, men går väldigt snabbt att göra. Vill du lyxa till det ordentligt behöver du ha en god hemlagad glass hemma, men det går lika bra med en köpt gräddglass också. Ibland är det efterrätterna man gör på under 5 minuter som är de allra godaste!

Kladdigt, varmt och kallt i samma skål. Söt banan balaseras mot mörk choklad. Varm, smält choklad mot kall vaniljglass.
Microbanan med choklad och minimarshmallows
Kladdigt, varmt och kallt i samma skål. Söt banan balaseras mot mörk choklad. Varm, smält choklad mot kall vaniljglass.
Portioner Tillagningstid
2portioner 5min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
5min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Dela bananerna och lägg dem med snittytan uppåt i två skålar.
  2. Grovhacka chokladen och fördela den lika över bananerna. Strö minimarshmallows över.
  3. Micra i 2-3 minuter på maxeffekt tills chokladen smält och det nästan börjat puttra om sockret i dina små marshmallows.
  4. Lägg på glass och servera direkt.