Minestronesoppa hör till de där sopporna som skolmatsalen förstört för många, ändå tycker jag den hör till husmanskosten. Den här varianten av den italienska grönsakssoppan är tagen ur min gamla kokbok, fast jag lyckades läsa fel på lite mängder så det är betydligt mer kött i min soppa än i kokbokens. Å andra sidan är det gott med sidfläsk, så varför inte? Jag blev lite fundersam över riset, jag hade för mig att det skulle vara pasta i men så ser jag att det står längst ner i receptet att man kan använda pasta i soppan också. Inte heller minns jag att det skulle vara så mycket vitkål, jag tog betydligt mindre än det stod i kokboken och tomatpurén hoppade jag över helt.

En klar grönsakssoppa full av goda saker.
Minestrone
En klar grönsakssoppa full av goda saker.
Portioner Tillagningstid
5liter 45minuter
Portioner
5liter
Tillagningstid
45minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: liter
Ingredienser
Portioner: liter
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Tärna sidfläsket smått. Skala och tärna alla rotfrukter. Strimla vitkålen och dela tomaterna. Skala och grovhacka löken.
  2. Fräs sidfläsket och löken tillsammans i en stor gryta, jag använder min tiolitersgryta.
  3. Lägg i riset, rotfrukterna och grönsakerna, och låt fräsa hastigt innan du häller på vattnet.
  4. Lägg i basilika, grönsaksbuljong, fond och låt sjuda i cirka 25 minuter. Tillsätt mer vatten om soppan känns för tjock.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera med vitlöksbröd och riven parmesan.