Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1 1/2 msk. Folieformar, typ mazarin, kan också användas, men är i största laget. Vad man väljer att fylla sina minipajer med beror på vad man tycker om. Jag har valt kassler och ost i mina, men man kan också välja ädelost och små broccolibuketter eller bacon.

Minipaj
Välj en ädelost och ersätt kasslern med t ex räkstjärtar eller halva körsbärstomater för variation. "Köttariner" är det humoristiska smeknamnet på den här skapelsen.
Minipaj
Välj en ädelost och ersätt kasslern med t ex räkstjärtar eller halva körsbärstomater för variation. "Köttariner" är det humoristiska smeknamnet på den här skapelsen.
Portioner Tillagningstid
20st 30min
Portioner
20st
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Hacka samman mjöl, smör och salt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en minimuffinsplåt eller i 20 minipajformar, ca 3 cm i diameter.
  3. Skär osten i skivor och fördela i formarna. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i formarna och lägg lite kassler i varje.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa pajerna från formarna och låt kallna på galler.
Receptanteckningar

Energifördelning (en portion):
Fett: 6 gram
Protein: 2 gram
Kolhydrater: 5 gram

Kcalorier: 80 / portion