Ett klassiskt julgodis som inte behöver kokas. Det enda du behöver är tid och lite framförhållning, eftersom kyssarna ska torka över natten. De blir lite småsega i mitten, men väldigt goda. Vill du ha en lite hårdare konsistens på dem kan du låta dem stå kallt innan du droppar på chokladen, och om de överlever ett dygn till efter det blir de perfekta.

Mintkyssar
Lite för gott för att vara bra för tandhälsan.
Mintkyssar
Lite för gott för att vara bra för tandhälsan.
Portioner Tillagningstid
50st 10min + 2 dygn
Portioner
50st
Tillagningstid
10min + 2 dygn
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt pepparmint och rör om.
  2. Sikta ner florsockret och fortsätt vispa till en smidig massa.
  3. Fyll en spritspåse med massan. Spritsa ut tunna plattor på ett bakplåtspapper, helst med nonstickbeläggning.
  4. Låt dem torka, gärna över natten.
  5. Smält chokladen och häll upp den i en sprits eller tom enliterspåse som du klipper av lite av ett hörn på. Droppa choklad, en droppe bara, på varje platta.
  6. Låt dem kallna och stelna innan du lägger dem i burk med lock.