Mocca-cheesecake

Första gången jag testade det här receptet var 2011, och jag blir lika överraskad av den fylliga, härliga smaken varje gång. För att verkligen få en kraftig kaffesmak använder jag Nescafé, och blandar ett par teskedar i kallt kaffe. Det ska bara vara en halv deciliter vätska, så det gäller att få den stark, så att den märks.

Cheesecake är en amerikansk klassiker som passar till i stort sett alla tillfällen.

Mocca-cheesecake

Måltid: Efterrätt
Kök: USA
Tillagningstid 1 timme 10 minuter
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

Skal

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör
  • 3 msk socker

Fyllning

  • 400 g färskost naturell, typ philadelphia
  • 397 g kondenserad mjölk sötad
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl kaffe starkt, gärna med extra nèscafe i

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kex och socker. Täck botten och kanter på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 8 min. Sänk ugnstemperaturen till 150°.
  • Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa ner kaffet i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garneras med bär och/eller kakao.

Rulla till toppen