Det här receptet växte fram medan vi laborerade med ingredienserna, bokstavligen. Jag ville testa att baka med vasslan som blev över från ostkakebaket, jag sparade 1,5 liter av godheten i kylen men det står sig ju inte i evigheter. Vassla ansågs länge vara en restprodukt, nu för tiden vet man att den är extremt näringsrik och full av vitaminer som är synd att hälla ut. Den står sig åtminstone en vecka i kylen och går utmärkt att frysa in. Med lite ledning från receptet på dillbröd, som jag är förtjust i, och lite inspiration från de andra recepten för bakmaskin fick det bära eller brista. Resultatet blev ett ljus morotsbröd som är alldeles utmärkt som rostbröd.

Morotsbröd
Fylligt, saftigt och smakrikt morotsbröd.
Morotsbröd
Fylligt, saftigt och smakrikt morotsbröd.
Portioner Tillagningstid
1limpa 3,5timma
Portioner
1limpa
Tillagningstid
3,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: limpa
Ingredienser
Portioner: limpa
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Häll i de blöta ingredienserna först, därefter de torra. Om möjligt undvik att hälla salt på jäst det första som händer, jag är osäker på om jästen verkligen gillar salt så vidare.
  2. Välj meny 3 på bakmaskinen och tryck på start, alternativt ställ in timern och du vill ha brödet färdigt senare. Om du har en bakmaskin av en annan modell än Tefal Home Bread XXL väljer du tillagningsalterantivet för vanligt vitt bröd.