Stora chokladmuffins med högt proteininnehåll. Använd laktosfritt smör så blir de både gluten- och laktosfria. De är inte speciellt söta, den som vill ha det får tillsätta ca 2dl socker eller motsvarande mängd sötningsmedel i steg 2. Om du inte är väldigt förtjust i choklad kan du dra ner mängden kakao till hälften ungefär, medan den som tycker mycket om choklad med fördel kan grovhacka mörk choklad och tillsätta det i smeten när den fördelats i muffinsformarna.

Proteinmuffins, eller sockerfria lågkolhydratsmuffins om man så vill.
Proteinmuffins, eller sockerfria lågkolhydratsmuffins om man så vill.
Portioner Tillagningstid
8st 50min
Portioner
8st
Tillagningstid
50min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smält smöret. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och mandelmjöl. Vispa ner bakpulver, kakao och havredrycken.
  3. Vispa ner smöret lite i taget och vispa till en jämn, ganska trög smet.
  4. Fördela jämt i muffinsformar, jag valde stora vilket ger 8 muffins. Fyll formarna till hälften ungefär, så riskerar du inte att de rinner över.
  5. Grädda i 200 grader varm ugn i 40 minuter, eller tills de är helt klara inuti. Prova med provnål.
  6. Ta ut de färdiga muffinsarna ur ugnen och låt dem svalna i lugn och ro under handduk.
  7. Garnera med keso, äpple och vaniljpulver som mixats till en slät smet som på bilden eller med den topping du tycker om.