Det går faktiskt att göra hemgjorda nudlar, på nästan samma sätt som man gör hemlagad pasta. Det är inte väldigt stor skillnad mellan nudlar och pasta faktiskt. Eftersom färska nudlar, i likhet med färsk pasta, blir färdigt väldigt fort börjar jag med woken och såsen så det är klart innan jag börjar med nudlarna. När jag väl börjar med nudlarna är det nästan dags att börja äta, det går väldigt fort.

Chili ger lite hetta och den teriyaki-inspirerade såsen sötma och sälta. Limetwisten är en behaglig kontrast.
Nudlar med räkor i kryddig sås
Chili ger lite hetta och den teriyaki-inspirerade såsen sötma och sälta. Limetwisten är en behaglig kontrast.
Portioner Tillagningstid
3portioner 30min
Portioner
3portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
Teriyakisåsen
  1. Lägg samtliga ingredienser i en liten kastrull, koka upp och låt sjuda en stund tills det börjar skumma. Ställ åt sidan. När det svalnar ska det bli jättesegt, trögflytande, värre än sirap. Då är den klar. Den blir mer lätthanterlig och man värmer den lite försiktigt igen när det är dags att använda den, det påverkar inte smaken.
Wok
  1. Hetta upp woken och häll i wokgrönsakerna. Hacka paprika, purjo, jalapeño och zucchini. Sätt på plattan för nudelvattnet, så det börjar koka.
  2. När de frysta grönsakerna är helt tinade och börjar släppa vätska är det dags att tillsätta såsen du gjorde innan och resten av grönsakerna.
Nudlarna
  1. Mät upp mjöl och vatten noga. Proportionerna är viktiga för konsistensen. Häll i mjölet i maskinens tråg och stäng locket.
  2. Välj program, om du använder en skopa mjöl (250g) väljer du program 1 och om du använder 2 skopor (500g) väljer du program 2. Starta maskinen.
  3. Medan maskinen jobbar tillsätter du vätskan, sakta. Maskinen börjar knåda, och efter en stund börjar den putta ut nudlar. Skär av nudlarna med det medföljande redskapet så att du får rätt längd. När maskinen är klar klan du koka nudlarna, eftersom de ska wokas också räcker det med 2-3 minuter i kokande vatten. Annars är det 3-4 minuter för al dente och 4-5 minuter för genomkokta nudlar som gäller.
  4. Häll i räkor och nudlar i woken, rör om och låt allt bli genomvarmt. Det tar bara någon minut. Kläm ner lime, smaka av med salt och peppar och servera direkt med ingefärsdricka och japansk soja.