Ett snabblagat, gott pajrecept som räcker till 4-6 personer beroende på hur sugna de är. Välj de äpplen du har att tillgå, men är de av den sötare sorten kan du med fördel dra ner på sockret så inte pajen blir för söt. Jag föredrar att använda syrliga äpplen när sådana finns att tillgå.

Paj med havresmul och gröna äpplen
En smulpaj fungerar nästan alltid som efterrätt.
Paj med havresmul och gröna äpplen
En smulpaj fungerar nästan alltid som efterrätt.
Portioner Tillagningstid
4port 40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och dela äpplena i klyftor. Fyll en form till cirka 2/3. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, havregryn, socker och smör i en bunke och finfördela med en träslev. Det ska bli en grynig, lite klumpig massa med hela havregryn.
  3. Strö över smulet över äpplena och skaka formen lite försiktigt så att det fördelas jämt mellan äppelklyftorna.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills äpplena är mjuka och pajen fått härlig färg!
  5. Servera med vaniljvisp, grädde eller vaniljsås.