En värmande soppa för kalla vinterdagar. Den här krämiga soppan på potatis och palsternacka ges hetta och sting i smaken av vitlök och chili. Enkel att göra och passar utmärkt både som en förrätt eller huvudrätt. Det är gott med vitlöksbröd till om det ska vara en varmrätt, eller lite krutonger. Anpassa mängden chili efter hur starkt ni vill ha det.

En len och god soppa, perfekt som förrätt.
Palsternackssoppa med potatis och chili
En len och god soppa, perfekt som förrätt.
Portioner Tillagningstid
4portioner 25minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
25minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och skär potatisar, palster nackor och vitlöksklyftor i små bitar.
  2. Fräs i smör i en kastrull ca 5 minuter. Häll på vatten och mjölk. Tillsätt finhackad ingefära och strimlor från färsk chilifrukt. Rör och låt småkoka 10 minuter.
  3. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ev red av med maizena ljus redning om ni vill ha den tjockare och krämigare.