Det är svårt att säga om pankopanerad blomkål är en sidorätt, ett tillbehör eller om det är godis för det är väldigt gott och lite svårt att sluta äta av när man väl kommit igång. Vilken smak du sätter på din blomkål väljer du själv, jag satsade på lite rökig amerikan barbequeue till mina men det går lika bra med indisk curry, thaichili, grekisk vitlök eller texmex om du hellre vill ha det.  Det går också att använda smaksatt crème fraiche, om du har en favorit som du gärna använder.

Pankopanerad blomkål
Mat eller godis?
Pankopanerad blomkål
Mat eller godis?
Portioner Tillagningstid
1skål 30min
Portioner
1skål
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: skål
Ingredienser
Portioner: skål
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C, bred ut ett papper på en plåt.
  2. Bryt loss eller skär loss lagom munsbitar av blomkålsbuketterna.
  3. Doppa buketterna en och en i yoghurten och därefter i panko. Lägg dem på plåten.
  4. Grädda dem i ugnen i 20-25 minuter, eller tills de fått fin färg.
  5. Serveras kalla.