Det är svårt att säga om pankopanerad blomkål är en sidorätt, ett tillbehör eller om det är godis för det är väldigt gott och lite svårt att sluta äta av när man väl kommit igång. Vilken smak du sätter på din blomkål väljer du själv, jag satsade på lite rökig amerikan barbequeue till mina men det går lika bra med indisk curry, thaichili, grekisk vitlök eller texmex om du hellre vill ha det.  Det går också att använda smaksatt crème fraiche, om du har en favorit som du gärna använder.

Mat eller godis?

Pankopanerad blomkål

Måltid: Tillbehör
Kök: Fusion
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 1 skål
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl matlagningsyoghurt naturell soyghurt fungerar också
  • 1 st blomkålshuvud
  • 0,5 påse panko
  • 2 msk kryddblandning American BBQ

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C, bred ut ett papper på en plåt.
  • Bryt loss eller skär loss lagom munsbitar av blomkålsbuketterna.
  • Doppa buketterna en och en i yoghurten och därefter i panko. Lägg dem på plåten.
  • Grädda dem i ugnen i 20-25 minuter, eller tills de fått fin färg.
  • Serveras kalla.