Panko är en helt fantastiskt ströbröd, här använder Jennifer det i en sorts sockerkaka jag inte sett förut. Det är antagligen meningen att den ska göras i varmluftsugn, receptet hon använder kommer från en japansk kokbok där resultatet blir en väldigt ljus sockerkaka.

Pankosockerkaka
Väldigt god, lite krispig och perfekt till kaffet!
Pankosockerkaka
Väldigt god, lite krispig och perfekt till kaffet!
Portioner Tillagningstid
1sockerkaka 1timma
Portioner
1sockerkaka
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: sockerkaka
Ingredienser
Portioner: sockerkaka
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Smörj och bröa formen med panko.
  3. Blanda bakpulver och mjöl i en skål.
  4. Blanda olja och vatten i en annan skål.
  5. Vispa äggvitan försiktigt och tillsätt lite socker i taget, ungefär en tredjedel åt gången. Vispa mellan varje äggvita. Fortsätt vispa tills sockret är slut och äggvitan hårdnar och toppar sig.
  6. Rör försiktigt ner vattenblandningen och mjölblandningen i äggvitan, använd gärna slickepott.
  7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 50-55 minuter.