Det är egentligen inte svårt att göra egen färskost, och om man planerar en kräftskiva är det extra roligt att kunna ställa fram hemmalagad färskost till det nybakade brödet. Men tala inte om för gästerna att det är mindre än tio minuters jobb bakom osten, det förtar lite av imponansfaktorn om de får veta hur enkelt det faktiskt är. Det enda som kan ställa till det är att gräddfilen ska rinna av över natten, eller i ungefär 8 timmar om du börjar på morgonen, i kylskåp. Men grejar du den planeringen är färskost en fruktansvärt enkel sak att göra!

Det perfekta tillbehöret till kräftskivans hembakade bröd.
Parmesankryddad färskost
Det perfekta tillbehöret till kräftskivans hembakade bröd.
Portioner Tillagningstid
200g 10min + 8 timmar avrinning
Portioner
200g
Tillagningstid
10min + 8 timmar avrinning
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: g
Ingredienser
Portioner: g
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Häll gräddfilen i ett kaffefilter eller silduk. Låt rinna av över natten, eller ca 8 timmar i kylen om du gör den på morgonen.
  2. Blanda den avrunna gräddfilen med övriga ingredienser samt salt och peppar i en bunke.
  3. Servera till dillbröd, parmesansticks eller som dipp till kräftstjärtarna.