Pasta Carbonara

Eftersom jag avviker från grundreceptet borde jag kanske kalla den Pasta Carbonästan, jag har till exempelvis inte dränkt pastan i trögflytande sås och det råa ägget lyser med sin frånvaro. Väldigt snabblagad mat som är lätt att göra stora portioner av. Riv över lite parmesan precis före servering så smakar rätten helt makalöst gott!

Pasta Carbonara
Parmesan är obligatoriskt till italiensk pasta.
Pasta Carbonara
Parmesan är obligatoriskt till italiensk pasta.
Portioner Tillagningstid
2portioner 10minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
10minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka upp pastavattnet. Strimla skinkan och dela baconpaketet på mitten. Ena hälften av baconet finstrimlar du och den andra hälften ska stekas som strimlor för garnering senare.
  2. Lägg baconet i en kall stekpanna. Sätt på värmen på stekplattan för att knapersteka baconet. När de längre baconstrimlorna är färdiga tar du upp dem ur pannan och låter dem rinna av. Det finstrimlade baconet får vara kvar i pannan.
  3. Häll i den strimlade skinkan och fräs tillsammans med baconbitarna. Häll på matlagningsgrädden och sänk eventuellt värmen lite. Det ska bara sjuda sakta nu.
  4. Smaka av med salt, peppar och grönsaksfond. Koka pastan. Red av såsen precis innan det är dags att hälla av pastan.
  5. Häll av pastan och häll tillbaka den i pastakastrullen. Häll över såsen och rör om ordentligt.
  6. Lägg upp frikostiga portioner och garnera med lite basilika och det stekta baconet. Serveras med parmesan.