Pasta med kantarellsås är ytterligare ett i raden av recept som går så snabbt att göra att det är komiskt. Särskilt om man är lite förberedd, då är det att koka upp pastavatten som tar längst tid. Förstekta kantareller kan man förvara i kylen tills det är dags att använda dem, om du använder dem inom några dagar.

Det måste inte vara kantareller, man kan använda vilka ätliga svampar som helst.
Det måste inte vara kantareller, man kan använda vilka ätliga svampar som helst.
Portioner Tillagningstid
2port 15min
Portioner
2port
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka upp pastavattnet. Fräs löken och svampen i smöret.
  2. Lägg i pastan i pastavattnet. Häll grädden över svampfräset. Krydda såsen med fond, salt, peppar och soja.
  3. Rör om i pastan då och då så den inte koka ihop i en klump. Låt såsen sjuda sakta medan pastan blir klar, så den blir tjock och krämig. Vill den inte riktigt tjockna, eller om du har bråttom, kan du reda av den med lite maizena.
  4. Häll av pastan när den är klar och häll ner den i den varma kastrullen igen. Häll över svampsåsen och rör om ordentligt.
  5. Servera med grönsaker och lite riven parmesan.