Ibland har man mer bråttom än vanligt att sätta maten på bordet, och då är spaghetti med köttfärssås en trotjänare. Lite spännande kryddor, färska örter och fetaost lyfter vardagspastan till nya höjder, och blir det något över är den fantastiskt god att lägga på varma mackor under smält ost!

Att kunna skörda sina egna kryddor från balkongen är mycket angenämt.
Pasta på momangen
Att kunna skörda sina egna kryddor från balkongen är mycket angenämt.
Portioner Tillagningstid
2portioner 20min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och hacka löken. Fräs den och bacon tillsammans i oljan.
  2. Tillsätt blandfärsen och fräs tills allt är genomstekt. Plocka bladen av de färska örterna eller finhacka hela knippena. Spara lite vid sidan till garnering.
  3. Häll i de krossade tomaterna, färska örter, ajvar, spiskummin, paprikapulver, buljong och soja.
  4. Koka pastan medan köttfärssåsen kokar upp igen. Tillsätt bönorna och ärtorna när det är 3-4 minuter kvar på pastan, så hinner allt bli genomvarmt till servering.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera med färska örter och fetaost.