Pastadeg

Ibland kan det vara gott att lyxa till det med en egen pastadeg. Degen kan vila i kylskåp ett par tre dygn utan att förfaras om man bara vill använda en del. Tag då fram den kylskåpskalla degen en stund före användning, så blir den lättare att hantera.

Pastadeg
Allt mjöl kan bytas mot vitt vetemjöl om man vill, dra då ner ganska mycket på vätskan. Durumvete kräver en hel del vatten och olja.
Pastadeg
Allt mjöl kan bytas mot vitt vetemjöl om man vill, dra då ner ganska mycket på vätskan. Durumvete kräver en hel del vatten och olja.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Lägg mjölet i en skål och gör en liten grop i mitten.
  2. Knäck äggen som ska användas hela i gropen. Separera äggulor och vitor och tillsätt gulorna. Tillsätt oljan och vattnet undertiden du rör, lite åt gången tills degen är smidig. Rör runt tills alla ingredienser blandats till en smidig deg.
  3. Knåda degen 5-10 minuter innan du virar in den i plastfolie och låter den vila i kylskåpet, minst en timma. De överblivna äggvitorna går utmärkt att göra maränger på medan degen vilar.
  4. Det går också att göra degen i en matberedare. Då lägger du ner alla ingredienser i matberedaren och kör tills du fått en deg.
  5. När det är dags att använda degen är det bra om du mjölar bordet lite först, och mjölar degen kontinuerligt medan du hanterar den.
  6. Kavla ut en bit av degen till en avlång platta som är lagom stor att mata igenom pastamaskinen. Mata igenom degen så många gånger som behövs för att den ska bli riktigt tunn och fin.
  7. Använd knivtillsatsen i pastamaskinen för att skära till tagliatelle, eller använd den stora plattan oskuren till t ex lasagne eller ravioli.
Receptanteckningar

Energifördelning (en portion):

Fett: 23 gram
Protein: 12 gram
Kolhydrater: 51 gram

Kcalorier: 468 / portion