En pestovinägrett är ett utmärkt sätt att ta tillvara sin hemgjorda pesto på. Smaka av vinägretten medan du vispar den, hur smakrik den blir beror till stor del på peston du tillsätter. Pastasalladen får ett helt annat lyft, en sammanhängande smak om du blandar ner en välgjord vinägrett men var försiktig med vitvinsvinägern, den kan lätt bli väldigt sur. Balsamvinäger kan vara ett alternativ, om du inte vill ta mer pesto helt enkelt. Provsmaka dig fram till den perfekta vinägretten. Själva salladen svänger du ihop på lite och ingen tid, det mesta handlar om att hacka och blanda. Särskilt om du tar tillvara pasta och kassler från en tidigare måltid.

Kall pastasallad med fräsch vinägrett smaksatt med valnötspesto.

Pastasallad med pestovinägrett

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 200 g pasta fusilli
  • 0,5 kruka sallad
  • 70 g babyspenat
  • 250 g kassler
  • 1 dm gurka
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 st rödlök
  • 4 st ägg kokta
  • 70 g fetaost gärna smaksatt

Pestovinägrett

  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk pesto
  • salt och peppar

Instruktioner

Pastasallad

  • Koka pastan och ställ åt sidan. Tärna och stek kasslern, ställ den åt sidan.
  • Skölj och riv sönder ungefär en halv kruka sallad. Skölj och riv babyspenaten.
  • Hacka rödlöken, dela äggen i halvor och dela körsbärstomaterna i halvor.
  • Tärna fetaosten om den inte är färdigtärnad. Skiva gurkan.
  • Blanda kall kassler, pasta, sallad, babyspenat, rödlök, fetaost, gurka, tomat och ägg i en stor skål.
  • Häll över vinägretten, blanda försiktigt och servera direkt.

Pestovinägrett

  • Häll olivoljan i en skål, tillsätt vinäger och vispa hårt. Smaksätt med pesto, tillsätt inte allt på en gång. Smaka av så att du får en lagom stark vinägrett. Smaka av med salt och svartpeppar.