En inte allt för komplicerad marängtårta, det enda bekymret är tidsåtgången eftersom marängen ska stå kvar i ugnen tills den svalnat för att få den rätta konsistensen. Själva marängen ska vara krispig på utsidan och lite seg och tuggig som marshmallows inuti, till skillnad från en marängbotten som ska vara torr och krispig rakt igenom.

While a pavlova can be a meringue, a meringue is not a pavlova. (Foodlovers)

 

Pavlova
En traditionell Pavlova serveras dekorerad med vispgrädde och färsk frukt.
Pavlova
En traditionell Pavlova serveras dekorerad med vispgrädde och färsk frukt.
Portioner Tillagningstid
8personer 4timma
Portioner
8personer
Tillagningstid
4timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: personer
Ingredienser
Portioner: personer
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Tillsätt vaniljen.
  2. Ta en springform som är 24cm i diameter och rita upp en cirkel på bakplåtspapper. Lägg marängen innanför cirkeln, gör en fördjupning i mitten för fyllningen.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng därefter av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat. Den kan stå i ugnen över natten.
  4. När det är dags att garnera tårtan behöver du bara vispa grädde och garnera med färska, sköljda men torra bär. Grädden kan blandas ut med lemon curd, tag då 1 del lemon curd per 2 delar vispad grädde.