Portioner
10portioner
Tillagningstid
20minuter
Portioner
10portioner
Tillagningstid
20minuter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och vik upp kanterna så det bildas en form 30 x 40 cm.
  3. Vispa äggvitor och ättika i en ren och torr skål tills det blir som raklödder.
  4. Tillsätt hälften av sockret, lite i taget under fortsatt vispning.
  5. Blanda resten av sockret med majsstärkelse och vaniljsocker. Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget.
  6. När allt socker är tillsatt och det är ett hårt skum, breds smeten ut på bakplåtspappret.
  7. Grädda mitt i ugnen tills ytan fått lite färg, ca 15-20 minuter.
  8. Ta ut långpannan, sockra lite på kakan och stjälp upp på bakplåtspapper. Dra bort papperet och låt kakan svalna.
  9. Vispa grädden till ganska hårt skum. Ta undan lite av grädden till att dekorera med och bred resten över kakan. Fördela skivade jordgubbar över.
  10. Rulla samman ganska löst och lägg på ett serveringsfat. Spritsa gräddrosor och dekorera med små hela jordgubbar.