Varför har man en kaka döpt efter datorspelstidningen PC Gamer? För att göra en lång historia aningen mindre lång har deras vägar korsats.

En sommar i början av 2000-talet var jag inhyrd som sommarvikarie till tidningen. Samma dag som tidningen skulle lämnas hade jag skrivit ett reportage om det kommande spelet Rallisport Challenge, och fick först då reda på att det även skulle finnas en extraruta på uppslaget som kunde handla om i princip vad som helst så länge det hade någon form av anknytning till spelet. Klockan tickade och huvudet var tomt, så jag tog ett recept jag experimenterat med och hade liggande i handdatorn, och skickade till layouten som protesterade hejdlöst. Ett recept i anslutning till ett rallyspel i en speltidning, det går ju inte! Jodå tyckte jag, det blir hur kul som helst, ring och fråga den semesterfirande chefredaktören om du inte tror mig. Ingen ringde, och receptet publicerades.

Där kunde historien ha slutat om det inte efter att tidningen publicerats börja komma insändare med kakbilder från gamers som trodde att vi skämtade med dem och bakat kakan bara för att se om vi lurades. Det kom även ett brev från en mamma som undrade vad vi hade hittat på eftersom hennes speltokiga tonårsgrabb helt plötsligt sprungit ut i köket och börjat baka.

Så därför kallar jag kakan för PC Gamer-kaka, inte för att den har med spel att göra utan för att det fortfarande mig veterligen är det enda recept som publicerats i den dataspelstidningen mellan 1996-2015.

PC-gamerkaka
En variant av sockerkaka med antydningar av både kaffe, pepparkaka och banan.
PC-gamerkaka
En variant av sockerkaka med antydningar av både kaffe, pepparkaka och banan.
Portioner Tillagningstid
12bitar 1timma
Portioner
12bitar
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bitar
Ingredienser
Portioner: bitar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Kör smöret i mikrovågsugnen i 20 sekunder så att det blir mjukt.
  2. Blanda kaffe och pulverkaffe och rör om tills pulverkaffet har löst upp sig.
  3. Skala och mosa bananerna med en gaffel så att det blir en smet.
  4. Blanda alla ingredienser i en bunke och kör med en elvisp tills det är en jämn, ganska trögflytande smet. Om bananerna inte var saftiga utan smeten är extremt trögflytande, häll i små mängder standardmjölk tills rätt konsistens uppnås.
  5. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner smeten.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.