Sedan vi skaffade vår ActiFry har jag inte behövt äta mindre lyckade klyftpotatis en enda gång hemma. När vi väl lärt oss matcha tiden till de andra delarna av middagen, så att allt blir färdigt samtidigt, så blir resultatet underbart gott varje gång. Krispig utsida, mjuk och god insida. Det går utmärkt att krydda klyftpotatisarna med diverse bladkryddor eller en egen tacoblandning, allt beroende på vad man ska ha dem till.

Perfekt klyftpotatis
Smakar precis som jag vill att de ska smaka, perfekt resultat varje gång. Det får jag inte i ugn.
Perfekt klyftpotatis
Smakar precis som jag vill att de ska smaka, perfekt resultat varje gång. Det får jag inte i ugn.
Portioner Tillagningstid
2portioner 40min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
40min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Skölj, låt rinna av och torka potatisen noga med en handduk.
  2. Lägg potatisklyftorna i en skål och tillsätt 2 msk olja. Häll ner de kryddor du eventuellt vill ha och mjölet. Blanda väl.
  3. Lägg klyftorna i maskinen och fördela resten av oljan över klyftorna. Stek i 35-40 minuter, eller tills klyftorna är genomstekta.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.