Piccata Milanese – ostpanerad schnitzel med tomatsås

Piccatan är en klassisk italiensk maträtt som inte är särskilt svår att göra, men som ser lyxigt god ut. Den ostpanerade schnitzeln kan serveras med tomatsås, rostade rotfrukter, polenta eller ris, allt efter tycke ock smak. Vanligtvis lagas den här rätten på kalvinnanlår, men det går lika bra med delade kycklingbröst.

Piccata Milanese
Ostpanerad schnitzel går att göra på kycklingbröst. Välj ut stora, fina bröstbitar. Dela kycklingbröstet på längs så att du får två platta halvor, ta bort den lilla lösa innerfilén först. Det går lättare om du lägger handen på kycklingbröstet och pressar lite lätt, sedan delar det med en vass kniv som om det vore en fralla.
Piccata Milanese
Ostpanerad schnitzel går att göra på kycklingbröst. Välj ut stora, fina bröstbitar. Dela kycklingbröstet på längs så att du får två platta halvor, ta bort den lilla lösa innerfilén först. Det går lättare om du lägger handen på kycklingbröstet och pressar lite lätt, sedan delar det med en vass kniv som om det vore en fralla.
Portioner Tillagningstid
4portioner 1timmar
Portioner
4portioner
Tillagningstid
1timmar
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Tomatsåsen
    1. Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och stek på medelvärme i olivoljan.
    2. Skala och pressa i vitlöken. Stek några minuter.
    3. Pudra över vetemjöl och rör ut det.
    4. Tillsätt tomaterna. Skölj ut burkarna eller paketen med vatten som du tillsätter till tomatsåsen.
    5. Tillsätt rosmarin och paprika. Tillsätt vinäger och lite socker samt smaka av med salt och peppar (nymalen svartpeppar är gott)
    6. Koka tomatsåsen minst 10 minuter, desto längre desto godare. Lägg gärna ett lock på då tomatsås har en tendens att stänk över spisen annars.
    7. Rosta blandade rotfrukter i ugnen, koka polenta eller koka ris till.
    Piccatan
    1. Dags att göra Piccatan: Riv osten, grovt eller fint spelar ingen roll. Lägg i en skål.
    2. Tillsätt ägg, salt och vitpeppar och blanda ut med osten till en ost- och äggsmet.
    3. Banka ut köttet till schnitzlar om de inte redan är det. Dela kycklingbrösten, om du använder kyckling. Lägg mjölet på en tallrik och salta och peppar lite. Blanda.
    4. Värm en stekpanna eller två.
    5. Vänd schnitzlarna i mjölet och doppa dem sedan i ost- och äggsmeten. Stek dem i lite olivolja på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Inte för varmt då bränns osten.
    6. Servera Piccata milanese med tomatsås och tillbehör.
    Receptanteckningar

    Energifördelning (en portion):
    Fett: 30 gram
    Protein: 38 gram
    Kolhydrater: 16 gram

    Kcalorier: 498 / portion


    Andra spännande recept: