Pizza kan, om den görs rätt, vara riktigt god och lyxig mat. Grunden läggs redan när du gör degen, om inte degen blir god spelar det ingen roll hur mycket gott du lägger ovanpå. Det kommer ändå att bara bli en medioker pizza på sin höjd.

Pizzadegen mår bra av att jäsa i lugn och ro, bakmaskinen är både lagom varm och fri från drag.

Pizzadeg

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 2 stora pizzor
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 800 g vetemjöl special
  • 400 ml vatten
  • 2,5 msk olivolja
  • 2,5 tsk torrjäst
  • 2,5 tsk salt

Instruktioner

  • Lägg ingredienserna i bakmaskinen.
  • Välj rätt meny på bakmaskinen för att knåda och jäsa deg. På Tefalmaskinen vi använder är det meny 13, konsultera manualen till din bakmaskin om du är osäker.
  • Om du inte använder bakmaskin får du blanda, knåda och lägga degen i en övertäckt bunke och låta jäsa till ungefär den dubbla storleken.
  • När degen är klar tar du upp den på mjölat bakbord och delar den i två delar, kavlar ut delarna tunt och lägger på plåt.