Genom att salta ur vitkålen innan man använder den får du strimlad vitkål med samma egenskaper som på pizzerian. Allra godast blir den om du gör den dagen innan till och med, så den hinner ta till sig alla smaker och släppa ifrån sig överskottsvattnet ordentligt. Välj en god olja, jag föredrar raps eftersom den är neutralare i smaken än oliv men eftersom oljan är en viktig del av dressingen är det viktigt att du tar en du tycker om.

Svartpeppar ger pizzasalladen lite trevlig hetta mitt i syran.
Pizzasallad
Svartpeppar ger pizzasalladen lite trevlig hetta mitt i syran.
Portioner Tillagningstid
2portioner 1timma
Portioner
2portioner
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Finstrimla vitkålen, gärna med mandolin eller en vass osthyvel. Blanda i en bunke med saltet. Låt dra i kylen över natten, eller: Blanda salt och vitkål ordentligt och låt dra så länge du hinner. Lägg vitkålen i ett durkslag och krama ur den ordentligt.
  2. Häll av eventuell vätska från kålen om du använder kål som stått över natten. Blanda med olja och vinäger. Smaka av med svartpeppar.