Ta den lilla extra tiden att dra skalet av plommonen, så att de saftar sig ordentligt i muffinsen medan de tillagas. De sprider sin sötma genom hela muffinsen på det viset, och det behövs ingen annan smaksättning för att det ska bli himmelriket i ett litet bakverk.

Plommon är väldigt gott i både sockerkaka och muffins.

Plommonmuffins

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 12 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl plommon skalade, delade
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl socker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker och rumsvarmt smör. Knäck i äggen ett i taget och rör poröst. Blanda ner mjölken.
  • Skala och kärna ur plommonen och dela dem grovt. Blanda ner bakpulvret i mjölet.
  • Blanda ner plommonen i smörblandningen. Rör sist ner mjölblandningen till en trög smet. Tillsätt eventuellt lite mer mjölk om smeten blir för fast.
  • Fördela jämt i 10-12 stora muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder.