Potatisbullar

Potatisbullar är en av de där rätterna jag brottats med. Jag har haft svårt att riktigt få till den rätta texturen, den rätta smaken, men nu tror jag att jag lyckats. För det första vill jag ha ett fastare mos än de flesta när jag gör mos, men potatisbullsmeten får gärna vara lite lösare. Det betyder att jag måste tillsätta lite grädde, för att få den rätta lena, lite mjuka konsistensen jag letat efter. För det andra är jag på tok för pillig. Men nu börjar jag lära mig att vänta, inte peta, smygkika eller vända för tidigt.

Potatisbullar
Det klassiska tillbehöret till potatisbullar är antagligen stekt fläsk, fast de är lika goda utan tycker jag.
Potatisbullar
Det klassiska tillbehöret till potatisbullar är antagligen stekt fläsk, fast de är lika goda utan tycker jag.
Portioner Tillagningstid
14st 20min
Portioner
14st
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda det kalla potatismoset med ägg och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Forma till platta bullar, panera hastigt i ströbröd och stek i rikliga mängder smör på medelhög värme.
  3. Peta inte för mycket på bullarna, låt dem steka i lugn och ro och greja inte med dem hela tiden. Det är dags att vända dem när det börjar synas på kanterna av potatisbullarna att värmen "krupit uppåt".
  4. Servera nystekta med de tillbehör du tycker är godast.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.